HND TRAŽI OD HTV-A

'Hloverku Novak Srzić maknite s ekrana'

24.04.2012 u 13:16

Bionic
Reading

HND ponovno traži od HTV-a da Hloverka Novak Srzić radi iza kamera. Upravi HRT-a, naime, poslali su otvoreno pismo zbog slučaja Siniše Svilana protiv kojeg je podnesena optužnica u kojoj se navodi da je Hloverka Novak Srzić od Core Medije preko računa primila novac za usluge snimanja emisije 'U sridu'

'Ako je tvrdnja Državnog odvjetništva točna, Hloverka Novak Srzić prekršila je nekoliko odredbi Statuta, Pravilnika i Etičkog kodeksa HRT-a',  kaže se u priopćenju HND-a koje potpisuju članovi ogranka društva na HTV-u na čelu s predsjednicom Elizabetom Gojan.

Podsjećaju da su u prosincu 2011. i početkom travnja ove godine poslali molbe slična sadržaja u kojima su istaknuli kako 's obzirom na učestale optužbe o korupciji na račun djelatnice HTV-a Hloverke Novak Srzić te na njezin kontinuirano negativan imidž u javnosti, molimo vas da razmislite o mjeri kojom bi neko vrijeme gđa. Novak Srzić bila raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće, a ti radni zadaci ne bi uključivali pojavljivanje na ekranu.'


'Zbog višegodišnjih optužbi na račun Hloverke Novak Srzić da je bila u sukobu interesa tajno radeći za druge televizije i zbog nedavnog novog iskaza Vladimira Šelebaja Selliera koji potvrđuje sve ono na što su godinama upozoravale različite nevladine udruge, neovisni novinari te sami novinari HTV-a i ogranak HND-a na HTV-u, mislimo da bi za HTV bilo produktivno da osoba takva negativnog ugleda u javnosti barem na neko vrijeme bude raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće što ne uključuje vođenje emisije 'Otvoreno' ni moderiranje bilo kakvih javnih rasprava s temama koje se tiču korupcije, kriminala i sukoba interesa', ističu u HND-u.

Kažu kako je paradoksalno da Hloverka Novak Srzić vodi takve emisije dok USKOK i DORH ispituju djelatnike HTV-a o njezinim mogućim kriminalnim radnjama. 'Ovime ne prejudiciramo odgovornost same Hloverke Novak Srzić nego molimo nadležne urednike HTV-a da naša kuća dodatno ne srozava svoj ugled te da za voditelje najistaknutijih emisija postavlja novinare koji ni na koji način nisu u javnosti percipirani kao sudionici korupcijskih afera', zaključuje se u priopćenju.