(NE)SLUŽBENO PRISAVLJE

Hloverka cenzurirala Boruta Pahora

18.09.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić u nedjelju je cenzurirala Dnevnik 3, tvrdi se s Prisavlja iz više izvora. 'Podla je, zločesta i ružna priča da sam bilo što cenzurirala', tvrdi pak glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić

No, činjenica jest da javnost u nedjelju navečer u Dnevniku 3 nije imala priliku vidjeti, a ni čuti, slova od svega što je istu tu večer, u središnjoj informativnoj emisiji TV Slovenije, izjavio slovenski premijer Borut Pahor, makar je tada praktički prvi od 'trijumfa' Jadranke Kosor i deblokade pregovora, spomenu kako se Hrvatska obvezala da će se pregovori o granici nastaviti na osnovu drugog Rehnovog prijedloga koji Sloveniji daje kontakt s morem, piše Novi list

Kotač se u nedjelju zavrtio u trenutku kada su urednica Dnevnika 3 Sandra Križanec i 'back' urednica Sanja Gvozdanović primjetile agencijsku vijest s detaljima gostovanja Pahora na slovenskoj televiziji. Kreće se u izradu priče i pokušava doći do službenog očitovanja s hrvatske strane.

No, umjesto očitovanja, tvrde oni koji ne dvoje da je priča o Pahoru cenzurirana, stiže naputak glavne urednice da se Pahorovo gostovanje na slovenskoj televiziji ne spominje, zbog čega se 'back' urednica odbija potpisati pod osakaćeni proizvod.

– Ništa nisam cenzurirala! To je priča koju lanisiraju muteži s prisavskih hodnika – poručuje žestoko Novak-Srzić.

Pri tom ističe kako je Pahor govorio isključivo za slovensku javnost i kako je dogovor bio da se sve vezano za deblokadu sa slovenske strane, uredno prenese onog trena kada se o tome bude govorilo u slovenskom paralmentu.

Na upit kako to da gostovanje slovenskog premijera na slovenskoj javnoj televiziji nije dovoljno relevantano da ga se obradi, Hloverka ponavlja kako to nisu bili službeni stavovi.