NAKON UBOJSTVA NAPRAVIO TULUM

Hladnokrvno raskomadao gazdu i dobio tek 18 godina zatvora

Bionic
Reading

Pod utjecajem alkohola i na drogama, 22-godišnji David Petrović brutalno je sjekirom raskomadao svog stanodavca - 58-godišnjaka Stanislava Turžanskog u Bukovlju kod Slavonskog Broda

Dvojica muškaraca posvađala su se zbog stanarine kada je Turžanski navodno zaprijetio Petroviću da će ga prijaviti policiji zbog konzumiranja droga. Vlasniku kuće došao je visok račun za telefon pa je tražio od Petrovića da ga plati, a ovaj je to odbijao. Petrović je te večeri, prema vlastitom priznaju popio veću količinu viskija, pri tome konzumirajući kokain i marihuanu, a potom i vino. Gazdu je ubio u snu.

Županijski sud brutalnom mladiću je nepravomoćno presudio u četvrtak i dodijelio mu kaznu od 18 godina zatvora. Inače, maksimalna kazna po novom Kaznenom zakonu je 50 godina zatvora.

Počinitelj je na sudu sve priznao i detaljno opisao kako se riješio tijela: 'Prvo sam tijelo htio prerezati pilom, ali nije išlo, nešto je zapinjalo. Potom sam uzeo kuhinjski nož, ali ni on nije valjao. Uzeo sam nož za sjeći tepihe, s tankom oštricom, i presjekao tijelo napola. Kičmu sam presjekao sjekirom. Gornji dio tijela s glavom i rukama spakirao sam u plahtu i deku, a potom u crnu vreću i sve to uvezao konopcem', rekao je u sudnici Petrović.

Dio tijela prenio je u obližnju vikendicu, a dio ostavio u vlasnikovoj kući te nekoliko dana kasnije napravio tulum za društvo. Naposljetku je sve priznao kćeri Turžanskog.

Čak je pred policijom pokojnikovu kćer pitao: 'Ljutite li se vi sad na mene?' Na sudu se branio teškim životom. Od 10. godine, kad mu je umrla baka, bio je prepušten sam sebi i ulici. Upao je u pakao droga.

Optužnica je iz teškog prekvalificirana u obično ubojstvo 'jer se po novom zakonu konzumiranje i posjedovanje droga smatra prekršajnim, a ne kaznenim djelom i ne može se 'pridodati' osuđeniku kao otegotna okolnost u vezi kvalifikacije ubojstva' pa je zbog toga osuđen na 18 godina. Odvjetnik osuđenog Zoran Mataić najavio je da će se žaliti na visinu izrečene kazne, dok su iz DORH-a kazali da će o eventualnoj žalbi odlučiti nakon što detaljno iščitaju presudu i njezino obrazloženje.