SRAMOTAN PROPUST

Himna HDZ-a bez Hrvatskog primorja

06.07.2009 u 10:24

Bionic
Reading

Pisac nove himne HDZ-a 'Pjesmo naša' Rajko Stilinović, baš kao pravi guslar, krenuo je u nabrajanje svih prelijepih i prekrasnih dijelova još ljepše i najljepše Lijepe naše, izredao je Slavoniju, Liku, Dalmaciju, Istru, Podravinu, Međimurje, dotaknuo se i sinjeg Jadranskog mora i plavetnog Dunava, svratio čak i do 'rođa' u Bosni, ali od Hrvatskog primorja ni slova

Za one u Bosni, u tisku se pročitati moglo, postoji i pojašnjenje – nije riječ o teritorijalnoj pretenziji već o poruci da HDZ svoje nikad ne zaboravlja. A i gdje ćeš zaboraviti svoje glasačko tijelo!

Tko je kriv Primorcima što na svakim izborima biraju 'krivu stranu' i sve ove godine nikako da nauče. Biraj 'pravu' i bit ćeš uvršten ne samo u himnu vladajuće stranke, već i u proračun, ma uvršten u sve s predznakom plus i napredak i uvijek blizu 'oltara', ironično pita riječki Novi list.

HDZ očito nije briga za priču 'iz davnina' o čakavskom dijalektu kao najstarijem hrvatskom dijalektu, o glagoljaštvu i stoljetnom čuvanju hrvatskog identiteta.