POSJET BALKANU

Hillary Clinton u Beogradu čuva više od 4.000 policajaca

28.10.2012 u 11:38

Bionic
Reading

U sklopu svoje posjete Balkanu Katrin Eshton i američka državna tajnica Hillary Clinton u utorak će posjetiti i Beograd

Iako će u glavnom gradu Srbije boraviti svega nekoliko sati srbijanski mediji ističu iznimno jako osiguranje koje će brinuti o dvije gošće. Prema nekim podacima o sigurnosti Clinton i Eshton u Beogradu će brinuti više od 4.000 policajaca među kojima će biti i srbijanski ali i američki specijalci.

Tijekom posjete Beogradu, odakle dolaze poslije posjete Sarajevu, dvije visoke gošće održat će sastanak sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem koji će biti održan u palati Srbija. Isti dan odleteće za Prištinu. U sklopu snažnih mjera osiguranja najavljuje se da će beogradsku zračnu luku pokrivati pripadnici specijalne policije i agenti sigurnosti kao i da će trasa, kojom će se kretati, biti osigurava od strane Žandarmerije.

U isto vrijeme svo vrijeme Beograd će nadlijetati helikopteri dok će na krovovima zgrada biti postavljeni specijalci. Zbog maksimalne zaštite dvije međunarodne zvaničnice bit će uključeni i psi tragači, specijalni detektori, kao i niz drugih mjera i aparata za osiguranje.