AKCIJA NA KRKU

HGSS pomogao Ruskinji te nastavio potragu za nestalim mladićem

25.07.2012 u 16:57

Bionic
Reading

Na dojavu o ruskoj turistici s prijelomom noge na Krku, 20-ak članova Hrvatske gorske službe za spašavanje (HGSS) usmjereno je u Bašku, odakle ih je suprug ozlijeđene poveo do mjesta nezgode, priopćio je HGSS

Ustanovljeno je, kako se navodi, da nema po život opasne ozljede te da je ozljeda noge zbrinuta. Prebačena je do vozila HGSS-a, kojima je u pratnji obitelji prevezena do ambulante Doma zdravlja u Krku, gdje je predana na daljnju medicinsku obradbu.

HGSS navodi kako se ozlijeđena šetala šetnicom te je vjerojatno pala i ozlijedila se.

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem

Hrvatska gorska služba spašavanja danas će nastaviti pretraživati područje između Klimna i Šila te južno od Šila. U potragu će se uključiti posebni čamci i spasioci na divljim vodama. Traže 20-godišnjaka koji je 22. srpnja nestao na moru kod Selca.

Jučer ujutro nastavljena je potraga za nestalim mladićem na području otoka Krka, između Klimna i Šila te južno od Šila. Kako se krug potrage proširio, pozvane su i stanice HGSS-a iz Delnica, Ogulina i Karlovca. Dosad su pretražili veliko priobalno područje koje je bilo iznimno zahtjevno zbog nepristupačnosti.

Mladić iz Svete Nedjelje nestao je 22. srpnja ujutro, nakon što je s vršnjakom iz Opatije isplovio gumenjakom po olujnoj buri. Opatijac je skočio iz gumenjaka i otplivao na obalu te obavijestio mjerodavne službe, koje su odmah krenule u potragu. Potraga je prekidana više puta zbog jake bure.