DRAGUTIN LESAR:

'HFP nema Nadzorni odbor od 2004.'

Bionic
Reading

'Pozivam hrvatsku premijeru Jadranku Kosor da mi odgovori zna li da od 2004. u Hrvatskom fondu za privatizaciju ne postoji Nadzorni odbor', upozorio je predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar

'Nadzorni odbor bi trebao nadzirati rad HFP-a i praktički se i na taj način boriti protiv korupcije', naglasio je Lesar u Pazinu na konferenciji za novinare.

Ustavne promjene na referendum

'Ne razumijem oporbu predvođenu Zoranom Milanovićem koja je izmislila sukob oko glasanja dijaspore kad su u pitanju ustavne promjene. Zapravo će se s HDZ-om nagoditi oko fiksne kvote ili su se možda već i nagodili, a što je sramotno ponašanje i jednih i drugih. Radi se samo o broju, a ne bitnim promjenama, a ustavne promjene treba izglasati na referendumu', smatra Lesar.

Pojasnio je kako je i on sam tek u srijedu zapravo ustvrdio kako HFP nema Nadzorni odbor, a i onaj koji je te godine imenovan sastao se samo jednom, na konstituirajućoj sjednici 6. rujna 2004. godine.

Članovi su bili tadašnji saborski zastupnici, od kojih neki to više nisu, Perica Bukić Dragica Zgrebec, Miroslav Rožići danas pokojni Josip Sudec te Luka Crnković Jadranko Mijalić Gordan Jandroković, Šime Prtenjača i Ante Markov.

'Ako premijerka ni to ne zna, onda zaista mora podnijeti ostavku. Jer želim od nje čuti i je li znala da je kada je u studenom 2007. Vlada odlučila o prodaji TLM-a za jednu kunu, on imao ugovor s HEP-om o povlaštenoj cijeni struje', također je upitao Lesar.

'Ako je znala, mora se pridružiti Damiru Polančecu, a ako nije znala, onda mora dati ostavku', smatra Lesar.

'Naime, previše je opasno da kao premijerka odlučuje o važnim stvarima, a da pritom zapravo ne zna što odlučuje', ustvrdio je Lesar.