SATIRA O MONSTRUMU

Herr Fritzl u predstavi austrijskog kazališta

14.01.2009 u 18:23

Bionic
Reading

Austrijsko kazalište "3raum-anatomietheater" u Beču odlučilo je postaviti satiričan komad o monstrumu Josefu Fritzlu, koji je svoju kćer Elisabeth 24 godine držao u podrumu, silovao je i zlostavljao, te s njom u incestuoznoj vezi dobio sedmero djece, od kojih je jedno umrlo

BEČ - Predstava se zove "Pansion Fritzl", a na službenim internetskim stranicama bečkoga kazališta objavljeno je da će se praizvedba održati 23. veljače. Kontroverzni kazališni komad režirat će austrijski komičar i satiričar Hubsi Kramar, koji je pozornost javnosti nedavno privukao kad je na bal u bečkoj Operi došao maskiran u Adolfa Hitlera.

Unatoč tomu što obitelj Fritzl unaprijed osuđuje najavljenu kazališnu predstavu, komentirajući kako "ono što se dogodilo Elisabeth nije šala", za Kramara, koji ne kani odustati od svoje namjere, sve je i dalje veliki vic. "Publika će upoznati Herr Fritzla, sina Fritzla, kćer Fritzl i čudovište Fritzla", kazao je austrijski komičar, najavljujući predstavu.

Pravomu Josefu Fritzlu - zločincu, ubojici, silovatelju, rodoskvrnitelju, koji je zarobio vlastitu kćer i 24 godine je držao u podrumu obiteljske kuće - suđenje će početi u ožujku. Optužnica ga tereti za sve navedeno.