OČEKUJE SE POMOĆ IZ HRVATSKE

Hercegovina u plamenu

18.07.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine potvrdilo je u srijedu kako je u toj zemlji registriran veliki broj šumskih požara a najteže stanje trenutačno je na području općine Tomislavgrad zbog čega je zatražena pomoć protupožarnih zrakoplova iz Hrvatske.

U priopćenju dostavljenom Hini, Ministarstvo sigurnosti BiH navodi kako je pomoć zatražena preko Državne uprave za zaštitu i spašavanje Hrvatske. Slična zamolba za pomoć u gašenju požara upućena je mirovnim snagama Europske unije u BiH (EUFOR).

Uz područje Tomislavgrada požari ugrožavaju i šire područje hercegovačkih općina Trebinje i Konjic. Vatrogasci ulažu maksimalne napore da lokaliziraju požare a pomažu im i pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažirani na području Tomislavgrada i Trebinja.

Procjena je kako su do sada pričinjene ogromne štete na opožarenim područjima. Na području Tomislavgrada izgorjelo je oko 420 hektara šume i niskog raslinja. Na području Konjica vatra ugrožava tri sela a gašenje otežava gusta šuma i djelomice minirani teren.