PROSVJED PRED VLADOM

Hercegovačka televizija pred gašenjem

22.12.2008 u 15:26

Bionic
Reading

Djelatnici Hercegovačke televizija, nakon jutrošnjeg prosvjeda pred zgradom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ušli su u zgradu gdje čekaju da ih primi predsjednik Vlade Srećko Boras

MOSTAR - Djelatnici traže rješavanje pravnog statusa televizije te isplatu novca iz proračuna, sukladno odluci županijske skupštine. Da bi se novac isplatio nalog za isplatu mora potpisati županijski ministar prosvjete Esad Dželilović, koji je do sada to odbijao učiniti. Kako saznaje Pincom.info od zaposlenika Hercegovačke televizije oni razmišljaju o prekidu rada jer su zadnju plaću dobili 2. rujna za svibanj i lipanj, što bi moglo rezultirati gašenjem te televizijske postaje.

U međuvremenu direktorica radija Studija 088 Amna Popovac, zastupnik SDAP-a u Skupštini HNŽ-e Aner Žuljević i Dalibor Božić, direktor RDV-a podnijeli su kaznene prijave protiv predsjednika Vlade HNŽ-a Srećka Borasa i ministra financija Semina Borisa, koji su najodgovorniji provedbu nezakonite odluke o financiranju lokalnim medija.

Skupština HNŽ-e usvojila je odluku kojim se bez natječaja i objavljenih kriterija medijima daje 1.323.000 KM. Najviše novca dobili su Hercegovačka TV , čiji pravni status još uvijek nije definira i RTV Mostar koji je u stopostotnom privatnom vlasništvu.

U Obrazloženju prijave Popovac, Žuljević i Božić navode kako su Borić i Boras prekršili zakone o proračunu i javnim nabavkama i time svjesno obmanuli zastupnike.