APSURD NA HRVATSKI NAČIN

HEP više duguje građanima nego građani HEP-u

19.03.2010 u 21:27

Bionic
Reading

Iz HEP-a stiže još jedna nevjerojatna računica koja pokazuje u najmanju ruku čudno poslovanje te tvrtke. Iako stalno kukaju da im potrošači ne plaćaju uredno za struju, brojke pokazuju da je HEP više dužan građanima nego građani HEP-u

Zagrepčani su HEP-u za struju dužni 47 milijuna kuna, a HEP je istim građanima zbog preplate dužan 49 milijuna kuna, za Jutarnji.hr. otkrio je jedan zaposlenik te javne tvrtke. Budući da je Zagreb četvrtina Hrvatske, tvrdi naš izvor, lako se dolazi do računice da je HEP dužan kućanstvima barem 200 milijuna kuna.

U HEP-u tvrde da su kućanstva u cijeloj Hrvatskoj dužna 350 milijuna kuna, što je dvostruko više nego prije šest mjeseci. 'To vam je način poslovanja HEP-a. Naravno da ne nisu htjeli reći koliko su oni dužni građanima, nego samo koliko su građani njima. Samo ih pitajte koliko su oni dužni građanima zbog preplaćene električne energije, pa ćete vidjeti da vam neće tako lako odgovoriti. To se skriva. Najbezobraznije je u tome što, bez obzira da li ste i koliko preplatili struju, oni će vam je isključiti ako niste platili dvije rate', objašnjava zaposlenik HEP-a.