NEOZNAČENA OPASNOST

HEP-ovac osumnjičen za smrt u jezeru Lešće

18.02.2011 u 19:07

Bionic
Reading

Odgovorna osoba i voditelj projekta Hidroelektrane Lešće, 38-godišnji zaposlenik HEP-a iz Splita, osumnjičen je za nesreću u kojoj su u listopadu lani u akumulacijskom jezeru živote izgubili majka i sin Jurković

Rezultat je to policijske istrage provedene u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, javlja Radio Mrežnica. Prema njihovu nalazu, 38-godišnji Splićanin 'propustio je propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri - Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera'.

A u to jezero, podsjetimo, upravo zbog toga što nije bilo nikakvih oznaka ni upozorenja, u maglovitoj noći 10. listopada 2010. sletio je osobni automobil s četiri putnika, članova obitelji Jurković, koji su se vraćali sa svadbe. Vozačica, 43-godišnjakinja Dragica i 37-godišnji brat Robert uspjeli su isplivati, no dvije osobe, njihova 70-godišnja majka Slava i 25-godišnji brat Rafael, ostali su zarobljeni u autu koji je potonuo i pri tom su preminuli.

'Zbog osnovane sumnje da je počinjeno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 2. KZ-a u svezi čl. 263. st. 2. KZ-a protiv Splićanina starog 38 godina i odgovorne pravne osobe Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće', izvijestila je policija.