'NENORMALNO I NEMORALNO'

HEP neće otpustiti 'vojnika HDZ-a'

Bionic
Reading

Rijetko stupidna izjava kako je normalno da radi u HDZ-u, a da ga svaki mjesec uredno plaća HEP u koji 'odlazi povremeno', HDZ-ova australskog povratnika Radu Buljubašića stajala je članstva u stranci

ZAGREB - Međutim, javno priznanje da odlazi svaki dan u Središnjicu stranke, a samo navraća u tvrtku koja ga plaća, čini se neće mu donijeti i otkaz u HEP-u, piše Slobodna Dalmacija.

Buljubašić je po zanimanju tokar i zavarivač, a na tim je poslovima radio i u Australiji iz koje se 2006. godine vratio u RH  bez značajnijeg imetka. Zahvaljujući HDZ-ovim vezama, zaposlen je u HEP Proizvodnji d.o.o. u Sektoru za termoelektrane u Pogonu ELTO Zagreb na radnomu mjestu instrumentalista, a poznat je po izjavi da je bio i ostao ‘'vojnik HDZ-a'.

DORH pokrenuo istragu

U HEP je jučer stigao zahtjev Zagrebačkogžupanijskog odvjetništva koje je od Uprave zatražilo objašnjenja kakobi utvrdili što se dogodilo, tko je zaposlio Buljubašića, tko mu jepotpisivao plaću te je li nanesena šteta Hrvatskoj elektroprivredi.

'Njegova neto plaća je oko 5000 kuna. Iz evidencija koje se vodi za svaki mjesec, ne može se zaključiti da je bilo povrede radne discipline. Mjerodavne službe HEP-a preispituju sve navode, sukladno ugovoru o radu koji je Buljubašić potpisao s HEP-om', suzdržano je objasnio glasnogovornik HEP-a Radimir Milišić ignorirajući činjenicu da su novinari utvrdili kako Buljubašić svaki dan u osam ujutro ulazi u zgradu HDZ-a, a ne u ELTO, što je u konačnici i sam priznao.

Promptno izbacivanje iz HDZ-a objasnio je tajnik stranke Branko Bačić. ‘Buljubašićeva izjava u medijima pokazuje da potpuno nenormalnu i nemoralnu situaciju tretira normalnom i svi članovi Predsjedništva HDZ-a jednoglasno su zaključili da čovjeku koji se tako ponaša i razmišlja na takav način nije mjesto u stranci. HDZ nije stranka kojoj je normalno da netko ne ide na posao, a da prima plaću, to nećemo tolerirati', objasnio je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

HDZ nema ništa s tim, veli Bačić, tko je i zašto plaćao Buljubašića u HEP-u, jer je to stvar HEP-a, no upozorava da Buljubašić u HDZ-u nije primao nikakvu plaću jer je bio volonter.

Buljubašić se posvađao s mnogim australskim hadezeovcima, koji mu zamjeraju manjak znanja i višak ambicija, no, ima i drukčijih glasova.

Podsjetimo, Franjo Paradžik, predsjednik Koordinacije HDZ-a za Australiju, koji je na toj dužnosti upravo zamijenio Buljubašića, izjavio je za tportal kako je uvjeren da je 'Rade najmanje kriv za aferu koja je nastala i da su u tu igru upetljane veće ribe'. 'Zalažem se za pošten rad i osuđujem nepoštenje, ali u ovoj igri je Buljubašić žrtva', veli Paradžik.