hitna pomoć

Helikopteri ratnog zrakoplovstva tijekom produženog vikenda prevezli 27 pacijenata

16.08.2017 u 12:43

Bionic
Reading

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane tijekom produženog vikenda, od petka 11. kolovoza do utorka 16. kolovoza bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja 27 pacijenata, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva obrane

Tako su letačke posade ETH u petak prevezle sedam pacijenata s otoka Hvara, od kojih je jedna osoba bila austrijski turist. U subotu je zbrinuto pet osoba s otoka Brača i Korčule, dok je u nedjelju iz Ploča i s Korčule prevezeno dvoje pacijenta od kojih jedan slovenski državljanin.

U ponedjeljak su letačke posade ETH prevezle pet pacijenata s Hvara, Korčule i iz Dubrovnika, od kojih je troje inozemnih turista, dok je u utorak, 15. kolovoza zbrinut jedan pacijent s otoka Visa.  

Posade EVH koje baziraju u zračnu luku Rijeka na otoku Krku prevezle su šest pacijenata s otoka Raba te jednog s otoka Lošinja. Svoju 200. intervenciju ove godine realizirali su na blagdan Velike Gospe prevezavši dvogodišnjeg državljana Slovačke. Helikopterima HRZ i PZO-a, od 1. siječnja ove godine prevezeno je ukupno 591 pacijenata i 1081 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 538 sati naleta, navode iz MORH-a.