JOSIPOVIĆ OPTUŽUJE

'Hebrang kampanju temelji na lažima'

16.12.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a Ivo Josipović u utrci za predsjedničku fotelju danas se u Rijeci osvrnuo na izjave u kojima ga HDZ-ov protukandidat Andrija Hebrang proziva da je sudjelovao u istragama hrvatskih generala

Samo nekoliko sati nakon što je u Rijeci Nadan Vidošević izjavio da je 'sramotno što se Josipović i Hebrang ne napadaju', Josipović je otvorio vatru na HDZ-ovog kandidata.

Josipović
je rekao da je Hebrangova izjava lažna te tvrdi da on na lažima temelji svoju kampanju. Hebrangu je poručio da iznese dokaze za ono što govori i da on dobro zna tko je bio na vlasti kada je Vlada fabricirala dokaze za generala Blaškića u nastojanju da zaštiti neke druge.

Josipovićev moto pod kojim se uključio u borbu za vođenje države ispred SDP-a temelji se na iskorjenjivanju korupcije. 'Nema gospodarskih reformi, nema reformi u zdravstvu, obrazovanju ni nigdje bez da se riješi pitanje korupcije koja davi cijelu Hrvatsku', rekao je.

Za bivšeg premijera nitko ne tvrdi unaprijed da je sudjelovao u aferi s Hypo bankom, ali stvar treba raščistiti, napomenuo je Josipović.

Zapalio je i svijeću na mjestu gdje je nasmrt pretučen Aleksandar Abramov. Unatoč toj tragediji naveo je Primorsko-goransku županiju i Rijeku kao primjere pravednosti, transparentnosti i tolerancije. 'Strašno je da se u tako krasnom gradu i zaista uzoru tolerancije događa nasilje kakvo smo vidjeli u zadnje vrijeme', dodao je Josipović i zaključio da se nasilje događa u cijeloj državi i da tome hitno treba stati na kraj.