VLASNIK MEDIKOLA TVRDI:

'Hebrang je kupovao drugorazrednu radiološku opremu'

05.04.2011 u 23:14

Bionic
Reading

'Andrija Hebrang kupovao je drugorazrednu radiološku opremu', ustvrdio je u trećem Dnevniku HRT-a vlasnik poliklinike Medikol Ivan Rajković ne obrazloživši detaljno o čemu se radi. Suočen s izrečenim, Hebrang je ustvrdio kako nema pojma o čemu Rajković govori i najavio sudsku tužbu

'Ne znam što je u glavi tog čovjeka. Nemam pojma o čemu priča. Tvrdi da sam ja sjedio u nekim povjerenstvima i da sam nabavljao nekakvu radiološku opremu. Morat će svoje tvrdnje objasniti na sudu', ustvrdio je Hebrang i dodao da nije na saborskom povjerenstvu za zdravstvo, na čijem je čelu, da ispita slučaj Medikol već je to zadaća USKOK-a.

Hebrang kaže kako je puno važnije od toga hoće li se oformiti saborsko povjerenstvo, koje bi trebalo utvrditi kao je i pod kojim uvjetima Medikol 2007. godine sklopio ugovor s HZZO-om za PET/CT pretragu, podsjetiti kako je sve skupa počelo.

'Počelo je tako da je društvo radiologa uputilo pismo u dramatičnom tonu u kojem upozorava na urušavanje struke u sveučilišnim bolnicama na račun privatnoga sektora. Vrhunski liječnici su dosad pojedinačno odlazili u privatne klinike, a sada nam prijeti situacija da dvadeset ljudi odjednom prijeđe u privatnu zdravstvenu ustanovu.

Pregovara se i s timom kardiologa s Rebra', ustvrdio je Hebrang i dodao da je s aktualnim ministrom zdravstva Darkom Milinovićem u odličnim odnosima i da on nije upetljan u aferu Medikol.

Da određene sudske procese neće pokrenuti samo Hebrang, potvrdio je i Rajković koji je kazao kako su u svemu što se pisalo i izgovorilo proteklih dana najviše oštećeni pacijenti, ali i Medikol zbog čega se mogu očekivati tužbe. Protiv koga – nije naveo.