SANADER I MILINOVIĆ

HDZ želi okupiti svu pamet Ličko-senjske županije

13.05.2009 u 23:50

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je večeras u Gospiću na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za Ličko-senjsku županiju, koji na izbore izlazi u koaliciji sa HSS-om, HSP-om i HSLS-om, da je HDZ snaga koja će pobijediti u prvom krugu nedjeljnih izbora u općinama, gradovima i županijama i poručio da je važno izaći na izbore jer o tome ovisi kako će se razvijati Hrvatska

GOSPIĆ - Osvrćući se na napore što ih Vlada i Hrvatski sabor poduzimaju nakon ulaska u NATO za ulazak u Europsku uniju, Sanader je rekao da EU ima "samo onda šansu kada se temelji na jednakopravnosti i različitosti svih svojih članica". Stoga, rekao je, "poručujem iz Gospića, u kojem se branila Hrvatska, našim prijateljima u Sloveniji da slovenska politika i slovensko državno vodstvo, koje vodi zemlju, vodi lošu politiku - nećemo pristati na vašu politiku ucjena. Jeste u EU ali ući će i Hrvatska u EU i neće zato dati ni centimetra svog teritorija."

Na skupu, koji je imao oko 4000 sudionika, Sanader je čestitao županijskim čelnicima na dosad ostvarenom razvoju te ocijenio kako je dobro što se stranke desnog centra okupljaju uz HDZ.

"Želimo koalicijskim sporazumom s HSS-om, HSP-om i HSLS-om okupiti svu pamet koja može dati novi doprinos razvoju Županije", rekao je predsjednik županijskog HDZ-a i nositelj koalicijske liste Darko Milinović na skupu, kojemu su nazočila izaslanstva koalicijskih partnera te potpredsjednik HSS-a Danijel Ropuš.

Kandidati i dosadašnji gradonačelnik i župan Milan Kolić i Milan Jurković istaknuli su da je u protekle četiri godine Županija povećala izvoz za 99 posto te da je po bruto društvenom proizvodu koji je porastao od 2003. za 60 posto s pretposljednjeg mjesta došla u sam vrh hrvatskih županija.