PRIMAMLJIVA PONUDA

HDZ želi Kolindu Grabar Kitarović na čelu države?

13.09.2012 u 22:09

Bionic
Reading

Iako još mora odraditi dvije godine na funkciji pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, bivša ministrica vanjskih poslova i veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović dobila je primamljivu ponudu za nastavak političke karijere u Hrvatskoj, piše Jutarnji list

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, piše Jutarnji list, bivšoj ministrici i veleposlanici ponudio je da bude HDZ-ov kandidat za predsjednika države na izborima koji će se održati 2014. Upravo tada Kolindi Grabar Kitarović isteći će mandat pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, a njezini bliski prijatelji otkrili su da bi voljela nastaviti političku karijeru u Hrvatskoj.

'Mislim da Kolinda ne bi odbila takvu ponudu. Ona je iznimno obrazovana, sposobna, govori nekoliko stranih jezika i ima razgranate veze svuda po svijetu. Uz to je, s obzirom na dosadašnje razne funkcije koje je obnašala, stekla veliko političko i diplomatsko iskustvo. Bila bi šteta da sve to ne iskoristi', rekao je za Jutarnji jedan od prijatelja bivše ministrice.

Kolindi Grabar Kitarović plus bi mogao biti i to što je bila jedna od popularnijih članica Sanaderove Vlade, a poštovanje je zaradila i među političkim protivnicima. Naime, u dvije problematične i neugodne situacije s HDZ-om 'spašavala' su je dvojica predsjednika - bivši Stjepan Mesić i sadašnji Ivo Josipović. Mesić joj je pomogao da ode na mjesto veleposlanice u SAD, a Josipović ju je spasio smjene kada je u javnost dospjela afera s protupropisnim korištenjem službenog auta u privatne svrhe.