DUBROVAČKE TRUBE

HDZ: Vlahušić radi nezakonito!

23.06.2010 u 11:38

Bionic
Reading

Dubrovački HDZ priopćio je danas da traži hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Dubrovnika na temu 'Prekoračenje ovlasti gradonačelnika, nezakonitost rada te uzurpacija prava i dužnosti Gradskog vijeća'

Također traži od Ureda gradonačelnika da dostavi svu dokumentaciju koja se odnosi na pravo prvokupa Općinskog doma u Luci Šipanskoj i traži se dokumentacija o svim dosadašnjim uplatama Gradu Dubrovniku i trećim pravnim ili eventualno, fizičkim osobama od Društva prijatelja dubrovačke starine, temeljem ugovora između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine.

U priopćenju se objašnjava da javnost do danas nije detaljno obaviještena o svim okolnostima 'afere Šipan', budući da su izjave iz redova vladajuće koalicije u Dubrovniku 'kontradiktorne i netransparentne' te da još nije sazvana sjednica Gradskog vijeća.

Grad Dubrovnik proteklih dana trese afera vezana uz kupnju nekadašnjeg Općinskog doma u Luci Šipanskoj, koji je grad kupio sredstvima Društva prijatelja dubrovačke starine. Policija je prošlog tjedna počela istraživati u gradskoj upravi okolnosti kupnje te zgrade i u suradnji s državnim odvjetništvom provjerava moguće nepravilnosti uplate.

Po medijskim napisima, svota od milijun kuna na račun Dubrovačkog primorja - tvrtke u vlasništvu Pere Vićana, čija neovisna lista zajedno sa SDP-om i HNS-om čini vladajuću većinu u Gradskom vijeću - uplaćena je navodno kao predujam za zgradu iz sredstava Društva prijatelja dubrovačke starine, a riječ je o dijelu novca koje to društvo po ugovoru treba doznačiti gradu.

Bivši predsjednik Društva Denis Orlić, pišu mediji, tvrdio je kako je ta svota plaćena na osnovi gradskog naloga, točnije gradonačelnika Andre Vlahušića, bez suglasnosti gradskog vijeća, što je Andro Vlahušić zanijekao.