Iskre na Skupštini

HDZ tražio da točke o Holdingu s kraja idu na početak, većina u Skupštini odbila, a Peternel poručio Hermanu da ono što Možemo radi u Skupštini HDZ radi u Saboru

28.10.2021 u 10:30

Bionic
Reading

I prije negoli se počelo raspravljati na sjednici Skupštine Grada Zagreba sasvim očekivano došlo je do rasprave o dnevnom redu. Oporba predvođena HDZ-om tražila je da se točke koje se tiču rada Zagrebačkog holdinga (ZGH) s kraja dnevnog reda prebace na sam početak

Smatrali su da se samom činjenicom da se nalaze na kraju nešto skriva.

'Kažu da smo licemjerni jer mi to tražimo. Pa ako smo licemjerni, neka se o tom licemjerju raspravlja na početku', kazao je Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a. Trpimir Goluža (nestranački) također je smatrao da se nešto skriva, a osim gradonačelnika Tomislava Tomaševića, prozvao je Joška Klisovića (SDP), predsjednika Skupštine, kazavši mu da slažući dnevni red zapravo podržava skrivanje.

'Najmanje što možete učiniti je da se dogovorite s Tomaševićem i da sve tri točke o Holdingu stavite na početak', kazao je Goluža. Igor Peternel (Domovinski pokret) također je istaknuo da točka o ZGH-u mora biti prva. Usput je prozvao HDZ, odnosno Hermana.

'Ovo što Možemo radi u Skupštini vi stalno radite u Saboru', kazao je Peternel. Tomašević je obrazložio da je ovo prirodni slijed slaganja dnevnog reda i da se zna kada na red dolazi rasprava o radu gradskih poduzeća.

'Osim toga, točke koje su prije Holdinga su tehničke prirode i o njima se nema što puno raspravljati i vrlo brzo ćemo doći do njega', zaključio je Tomašević. Na kraju je izglasano onako kako je i predloženo. O Holdingu se neće raspravljati na početku, nego nešto kasnije tijekom današnjeg dana.

  • +3
Tomislav Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL