TKO NERVIRA PREMIJERKU?

HDZ: 'Transparente u Imotskom postavio je SDP'

25.10.2011 u 16:44

Bionic
Reading

Neposredno nakon što je premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak poslijepodne napustila Imotski, iz policije je na slobodu pušteno nekoliko mladića privedenih zbog službeno još uvijek nejasnih razloga

Navodno su slobode lišeni zbog 'vikanja i provjere identiteta', no evidentno je da organi reda nisu željeli da premijerku u Imotskom dočeka njihova instalacija s obješenim gaćama ili transparent 'Vratite ukradeno', izvješen nakon što su gaće i fotografiju premijerke uklonili vatrogasci i komunalni redari.

Dan nakon incidenta službeno se oglasio županijski HDZ, u kojemu tvrde da je postavljanje transparenta naručio - SDP. S time je u javnost izašao imotski gradonačelnik Ante Đuzel, no optužbu nije želio ničim potkrijepiti. Pomogao mu je HDZ-ov načelnik općine Runovići Josip Lešina. 'Nedavno je kod nas bio predsjednik Ivo Josipović, zašto tada nisu postavili transparent?! Ovo nije prvi put da ta trojica mladića prosvjeduju, a sve je počelo presicom oporbenih stranaka na našem smetlištu', kazao je Lešina.

Šefa županijskog ogranka stranke Ante Sanadera, pak, iživcirali su mediji koji su dali prevelik prostor akciji Udruge mladih Imotskog, a zanemarili činjenicu da je premijerka osobno otvorila dvoranu lokalne glazbene škole.

'Važan događaj pao je u sjenu zbog jednog transparenta kojih ima na svakom koraku. Pažnja medija trebala je biti posvećena važnom projektu otvaranja dvorane glazbene škole u koju su uložena znatna sredstva, pogotovo jer je riječ o školi u kojoj se obrazuju djeca koja će sutra biti članovi Limene glazbe Imotski', kazao je Sanader.

Imotski gradonačelnik Đuzel novinare je podsjetio da su Jadranku Kosor u njegovom gradu dočekale radnice Trimota sa cvijećem, jer su baš neposredno prije toga dobile sedam obećanih plaća. Pohvalio se i da je s predsjednicom Vlade postignut dogovor oko gradnje kaznionice u ovom gradu.

Inače, trojica privedenih i puštenih mladića na koncu su zaradila prekršajne prijave: jedan zbog narušavanja javnog reda, a dvojica jer kod sebe nisu imali osobnu iskaznicu.