PROČITAJTE MILOŠEVIĆEVO PISMO

'HDZ se treba otvoriti prema članstvu i pozitivnim promjenama'

11.01.2012 u 19:56

Bionic
Reading

Nakon što je bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko natuknuo, a aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i njen zamjenik Darko Milinović javno najavili da će se kandidirati za predsjednika odnosno predsjednicu stranke, pismo iste namjere Predsjedništvu HDZ-a poslao je i bivši potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević

Milošević, koji se u stranku učlanio kada je ušao u Vladu Jadranke Kosor, o svojim namjerama obavijestio je Predsjedništvo stranke pismom, koje možete pročitati u cijelosti:

Obraćam vam se kao saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice i bivši potpredsjednik Vlade ponosan na njene uspjehe, kao vaš stranački kolega koji je s entuzijazmom prihvatio odgovornost u organizaciji financiranja naše predizborne kampanje i kao vaš prijatelj iz razdoblja koje je zahtijevalo iznimne napore i suradnju svih nas u stranci i Vladi.

Smatram ljudski i politički korektnim te svojom obvezom, zbog sve češćih medijskih spekulacija, najaviti vam ovim putem svoju namjeru da se na predstojećim unutarstranačkim izborima kandidiram za predsjednika HDZ-a, o čemu ću vas detaljnije obavijestiti prvom prigodom u, nadam se, širem krugu članova Predsjedništva i u nazočnosti predsjednice stranke.

Vjerujem da ćete mi to omogućiti pozivom na prvu sljedeću sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj će se razgovarati o predstojećim unutarstranačkim izborima kako bih vam neposredno iznio svoje programske smjernice.

HDZ je stranka čija je snaga, vodstvo predsjednika dr. Franje Tuđmana i neponovljiv zanos hrvatskog naroda omogućio gradnju temelja Hrvatske države u najtežim ratnim vremenima i koja je našla snage, u nemirnim proteklim godinama, ostvariti još jedan povijesni cilj - završetak pregovora s EU.

Uvjeren sam da se stranka treba otvoriti prema svome članstvu i pristašama, kao i prema pozitivnim promjenama koje će joj dati novu snagu i zanos da bi nastavila pobjeđivati kako u nadolazećim izbornim ciklusima, tako i u globalnim političkim i gospodarskim izazovima koji nas čekaju u EU.

Nadam se i očekujem da ću dobiti vaš poziv i da ćemo zajedno surađivati u stvaranju jačeg, modernijeg i pobjedničkog HDZ-a!
', stoji u Miloševićevom pismu.

Koliku potporu Milošević može ostvariti u samoj stranci, još nije posve jasno jer ga se zasad ne povezuje ni s jednim poznatijim HDZ-ovim licem. No, ako se pita građane (i one koji nisu glasači HDZ-a), Milošević je, nakon Kosor, drugi najpopularniji kandidat za predsjednika stranke. Prema istraživanju CRO Demoskopa, Kosor bi bila izbor za 19,7 posto hrvatskih građana, dok bi Miloševića izabralo 16,4 posto građana.

Na unutarstranačkim izborima glavnu riječ imat će ipak članovi HDZ-a, koji će Miloševiću moći zbrojiti i koliko je za kratko vrijeme, koliko je bio potpredsjednik Vlade, učinio za investicije, ali se možda prisjetiti i privatizacije njegove tvrtke Pastor, zbog čega je zaradio i kaznenu prijavu bivšeg HSP-ovca Pere Kovačevića.