PREDIZBORNO PREPUCAVANJE

HDZ prozvao Milanovića i Marasa za licemjerje prema učiteljima i nastavnicima

12.10.2019 u 16:26

Bionic
Reading

HDZ je u subotu SDP-ova zastupnika Gordana Marasa i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića prozvao zbog licemjerja u podršci prosvjetarima budući da im njihova vlada nije povisivala koeficijente ni plaće

Pod naslovom "SDP - licemjerje vam je ime" HDZ je na facebooku objavio kako je bilo očekivano da će i "zaboravni" Zoran Milanović i njegov udarnik Gordan Maras stati uz štrajk u školama.

"I tvrde da su zahtjevi sindikata, teški 400 milijuna kuna, 'trošak koji si Vlada može priuštiti'. Pa zašto ta sredstva nisu dali dok su bili na vlasti? Upravo obratno, u njihovom su mandatu zaposlenima u obrazovanju pale plaće jer su im ukinuli božićnicu i regres, skresali troškove prijevoza, dnevnice, visinu osnovice za jubilarne nagrade", objavio je HDZ.

Što se tiče same osnovice plaća prosvjetara, HDZ navodi da ju je njihova Vlada u tri godine podigla za 587 kuna (11.49 posto), a pregovaraju i o dodatnom povećanju, dok je SDP u cijelom mandatu povećao osnovicu za ravno nula kuna.

No, imaju obraza, kažu u HDZ-u, danas tvrditi da su 'zapanjeni HDZ-ovom bahatošću'.

"Mi smo pak, moramo priznati, zapanjeni njihovim licemjerjem", naveo je HDZ u reakciji na današnje istupe predsjedničkog kandidata i bivšeg premijera Zorana Milanovića te predsjednika zagrebačkog SDP-a i bivšeg ministra Gordana Marasa.

Za kraj, citiraju samog Milanovića koji je  25. rujna 2015. kao premijer za tadašnji štrajk u školama izjavio: "Štrajk prosvjetara izazvat će revolt kod građana jer je potpuno promašen. Ova vrsta pokušaja ucjene je komična, a najviše stradaju roditelji".

Milanovićev je danas rekao, komentirajući štrajk učitelja, da Vlada može priuštiti 400 milijuna kuna. Dodao je i da je pri kraju njegova premijerskog mandata država bila u teškoj situaciji, te da je tada sindikatima poručio neka se strpe jer će biti prvi na redu nakon izbora.

Marasa je, pak, danas u ime svoje stranke ponovno podržao štrajk prosvjetara, a rekao je i kako je zapanjen "bahatošću premijera Andreja Plenkovića koji bagatelizira i banalizira cijelu situaciju", referirajući se na premijerovu jučerašnju izjavu kojom je ironizirao situaciju oko štrajka rekavši da će plaće svima povećati za 100 posto.