DAMIR KAJIN

'HDZ projekcijom kaosa spašava sebe'

26.04.2011 u 20:39

Bionic
Reading

Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin rekao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci da vlasti nije važno to što je Hrvatska pred bankrotom, nego da joj je važno tko je dostavio transkripte Haagu, te je ocijenio da HDZ spašava sebe 'projekcijom kaosa i stvaranjem dojma izvanrednog stanja'

Govoreći o prijedlogu da se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji podigne na razinu ustavnog zakona, Kajin je ustvrdio da braniteljima taj ustavni zakon ne treba, nego da je on 'potreban HDZ-ovim trabantima, tj. njegovim udrugama i lažnim braniteljima'.

Kajin je rekao da bi se status branitelja kada bi se iz registra branitelja 'očistilo 150.000 lažnih branitelja' i bez ustavnog zakona znatno poboljšao.

Osvrnuvši se na rasprave o tome tko je dostavio transkripte Haagu, Kajin je rekao da Hrvatskoj, čini se, nije problem što su se poslije Oluje dogodili zločini, nego transkripti. Zapitao je zašto javnost i Haag ne bi imali uvid u transkripte i zašto se stvara dojam izvanrednog stanja te je zaključio da 'HDZ projekcijom kaosa spašava sebe'.

Dodao je da se 'histerijom ne pomaže Gotovini', da se njome 'neće osporiti nijedna točka presude' te da 'histerija samo potvrđuje tezu da su Srbi morali napustiti Krajinu'.

Kajin je rekao da su neki članovi HDZ-a 'čistili Tuđmanove arhive od dijelova koji bi ih mogli kompromitirati' te da je to 'kazneno djelo, a ne dostava transkripata Haagu' jer su 'čišćenjem arhiva spašavali sebe, a Gotovinu zakopavali'.

Kajin je ocijenio da dostojanstvo hrvatskoga naroda nije uništio Haag, nego HDZ, koji je uništio ekonomsku osnovu Hrvatske.