CRNI FOND

HDZ predao Bajiću novac koji je ukrao Barišić

08.11.2010 u 08:44

Bionic
Reading

Nakon što je u siječnju ove godine Mladen Barišić smijenjen sa svih dužnosti u HDZ-u, svom nasljedniku Branku Bačiću, sadašnjem tajniku HDZ-a, predao je dva milijuna kuna i 300 tisuća eura. Kako taj novac nije bio nigdje evidentiran, kada se obruč oko Barišića počeo stezati, Bačić je predao novac glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću

Barišić je taj novac, koji nije bio evidentiran u stranačkim knjigama, držao kod kuće te ga je nakon primopredaje predao Bačiću koji ga je pohranio u stranački sef. Poslije nekoliko mjeseci, kada je bilo očito da će Barišić završiti u Remetincu, predao ga je Bajiću.

Mladen Bajić, jasno je, sada ima snažan dokaz da je najjača stranka imala svoje crne fondove, prljavi novac koji se nije knjižio i za koji postoji sumnja da je završavao i na privatnim računima Barišića, ali i njegova prijatelja i bivšeg šefa Ive Sanadera, piše Večernjak čije informacije nisu željeli potvrditi ni u HDZ-u ni u DORH-u, no nitko ih nije demantirao.

Ovaj bi tjedan Mladen Barišić, a vjerojatno i njegova bliska prijateljica Nevenka Jurak, trebali dovršiti davanje iskaza USKOK-u, a zatim će biti pušteni iz Remetinca. Nakon toga branit će se, prema nekim najavama, sa slobode, a svoje će iskaze po potrebi dolaziti davati u USKOK kada ih se pozove. Prema procjenama, za desetak bi dana u USKOK trebao biti pozvan bivši premijer Ivo Sanader, kojemu se saborski imunitet može ukinuti u vrlo kratkom roku, praktički u jednom danu.