OBEĆANJE IZ 2018.

HDZ pozvao osječku vlast da građanima kompenzira trošak poskupljenja vode

14.02.2020 u 18:53

Bionic
Reading

Osječki Gradski odbor HDZ-a pozvao je u petak Gradsku upravu da ispuni obećanje iz 2018. da će se u slučaju poskupljenja vode smanjiti cijenu nekih drugih komunalnih usluga.

Na konferenciji za novinare ispred Gradske uprave predsjednik osječkoga HDZ-a Ivan Radić je rekao kako su u listopadu 2018. iz Gradske uprave obećali da će u slučaju povećanja cijene vode unutar gradskog sustava smanjiti cijenu nekih drugih komunalnih usluga kako skuplja voda ne bi bila udar na standard građana.

Pozivajući gradske čelnike da ispune to obećanje, Radić ih je podsjetio kako su u ovome mandatu građanima osigurali kontinuirani rast životnih troškova jer je, osim cijene za isporuku vode kućanstvima, povećana i komunalna naknada te cijena odvoza miješanoga komunalnog otpada.

Vladajuće je pozvao da iskoriste financijske koristi koje Grad ostvaruje zahvaljujući poreznoj reformi Vlade, zbog čega su znatno povećani gradski proračunski prihodi u stavkama poreza i prireza na dohodak, ili da jednostavno smanje stopu prireza na dohodak, čime će znatno financijski pomoći sugrađanima. "Bez obzira na koji način odlučite smanjiti životne troškove Osječankama i Osječanima, u tome ćete imati potporu osječkoga Gradskog odbora HDZ-a", poručio je Radić.