'JOŠ 14,1 KM DO VAŠEG DOMA'

HDZ plakatima Piculi spočitava život u Zagrebu

13.03.2009 u 17:35

Bionic
Reading

'Dobro jutro, gradonačelniče Velike Gorice, imate još 4 kilometra do Vašeg radnog mjesta', 'Doviđenja, gradonačelniče, imate još 14,1 kilometar do Vašeg doma', to su poruke na dva od 11 plakata koji su u četvrtak ujutro osvanuli na Velikogoričkoj cesti, a prozivaju prvog čovjeka Velike Gorice Tonina Piculu, jer, iako ima stan u tom gradu, živi u Zagrebu

Plakate je naručio i 20.000 kuna ih platio velikogorički HDZ, koji je očito, iako još nije poznat točan datum izbora, žestoko krenuo u kampanju.

'Tonino Picula jedini je gradonačelnik na svijetu koji ne živi u gradu kojemu je na čelu', poručili su iz HDZ-a, izvještava Večernji list.

Otkad se Picula 2007. oženio Marijanom Mikić, koja je u zagrebačkoj Bauerovoj ulici kupila stan od 100 kvadrata od HDZ-ovca Andrije Hebranga, oporba, prenosi dalje Večernjak, neprestano gradonačelniku spočitava život u metropoli.

Picula je te plakate okarakterizirao kao nastavak prljave kampanje HDZ-a, koji mu, kako je istaknuo, nema što prigovoriti, pa mu vadi detalje iz privatnog života.