IZBORNO NASILJE U BILJU

HDZ-ovka optužila HDSSB-ovce za brutalni napad

24.05.2013 u 20:26

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a općine Bilja i kandidatkinja u drugome izbornom krugu za načelnicu općine Ružica Bilkić izvijestila je danas da su članovi HDSSB-a napali dvije članice njezine stranke, a predsjednik biljskoga HDSSB-a Igor Ružička od nje traži da kaže koje su to osobe navodno ozlijeđene i tko ih je napao

Ružica Bilkić rekla je kako se od subote navečer, dana predizborne šutnje, na ulicama Bilja dogodila serija izgreda.

'Smatramo svojom obvezom obavijestiti široku javnost kako je napadnuta jedna članica Mladeži HDZ-a, koja je zbog ozljeda HDSSB-ovaca završila na traumatologiji na dan predizborne šutnje', istaknula je Bilkić. Dodala je kako je druga ozlijeđena žena predsjednica temeljnog ogranka HDZ-a Kopačeva, a na nju je vikao i vrijeđao je jedan član HDSSB-a te ju je grubo gurnuo u jednom lokalu.

Kao predsjednica HDZ-a Bilja te kao kandidatkinja za načelnicu općine, javno je pozvala čelništvo HDSSB-a Bilja da se ispriča, ogradi i javno osudi takve postupke članova svoje stranke.

Također je pozvala koalicijske partnere - Demokratsku zajednicu Mađara Hrvatske i sve druge koji namjeravaju ići u poslijeizborne koalicije s HDSSB-om da se 'javno ograde od takvog ponašanja i da ga najoštrije osude'.

'Ako to ne učine, za nas u HDZ-u to znači prešutno prihvaćanje i odobravanje takvog ponašanja te 'zeleno svjetlo' svima drugima da i ubuduće svoje političko neslaganje mogu pokazati nasiljem', rekla je.

Dodatno uznemiruje što su napadi bili usmjereni na članice HDZ-a, istaknula je Bilkić i dodala da će sve te napade za koje postoje prijave policiji u Belome Manastiru te medicinska dokumentacija prijaviti GONG-u i udrugama koje prate sudjelovanje žena u javnom životu Hrvatske.

Predsjednik HDSSB-a općine Bilja Igor Ružička izjavio je kako bi bilo korisno i u interesu svih da načelnica koja je i kandidatkinja u drugome krugu javno kaže o kojim je osobama riječ - onima koje su navodno ozlijeđene i o onima koje su to učinile.

'Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i protivimo se takvom 'političkom' djelovanju, a posebice u svojim redovima', izjavio je za Hinu Ružička. Istaknuo je kako osobno ne zna da se to dogodilo, ali, ustvrdio je, to nije prvi put da dosadašnja načelnica i kandidatkinja za načelnicu Bilkić 'insinuira i služi se neistinama kad su u pitanju njezini stranački protivnici'.

'Mi je pozivamo da u interesu političke stabilnosti u Bilju djeluje tako da smiruje situaciju, a ne da nepotrebno i neutemeljeno diže tenzije', poručio je.

Glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Dario Premec rekao je kako je policiji 18. svibnja u 22,30 sati 38-godišnjak prijavio da se u Bilju dogodio verbalni sukob. Dvije su osobe skidale predizborne plakate jedne stranke u Bilju, a kada su im drugi prigovorili, počeo je verbalni sukob. Glasnogovornik Premec rekao je kako se još provode izvidi te da zato ne može govoriti o pojedinostima.

Rekao je kako nema informacija o ozlijeđenim osobama.