BITKA U SPLITSKOM OGRANKU

'HDZ-ovci su me ucjenjivali u Sanaderovo ime'

05.02.2011 u 14:21

Bionic
Reading

'Cijela ekipa iz županijskog ogranka znala je za plan rušenja Jadranke Kosor, kao predsjednik Hvidre pobjegao sam u Švicarsku jer im se nisam želio priključiti', tvrdi kandidat za šefa HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Bivši predsjednik Hvidre Splitsko-dalmatinske županije Kristijan Petric, koji očito ima ambiciju preuzeti županijsku organizaciju HDZ-a, za tportal.hr otkrio je kako su se njegovi splitski stranački kolege ponašali u vrijeme puča koji je početkom prošle godine pokušao izvesti Ivo Sanader.

Potaknut optužbama da je u predsjedničkoj kampanju davao podršku Draganu Primorcu, Petric otvara potpuni rat: tvrdi da je najveći dio splitskog HDZ-a zajedno sa Sanaderom aktivno radio na planu da sruši Jadranku Kosor.

'Bili su spremni zabiti joj nož u leđa, gotovo mjesec dana prije one čuvene konferencije za novinare u središnjici stranke. Mene kao predsjednika Hvidre ucjenjivali su i tražili da pružim podršku Sanaderu, zbog toga sam 18. prosinca 2009. godine pobjegao u Švicarsku na tri tjedna. Nisam želio biti dio njihovog plana jer sam osjetio da je problem kriminala u Hrvatskoj konačno došao na red', kazao nam je Petric.

'Kompletna ekipa iz županijskog HDZ-a vrlo je dobro znala za Sanaderov plan, bili su spremni za prevrat u stranci, a u svoju igru željeli su uključiti i Hvidru. Nakon što je Sanader objavio svoje namjere, iz Švicarske sam, zajedno s tajnikom udruge, dogovorio da damo podršku Jadranki Kosor.

Udrugama nije mjesto u politici, ali u tom trenutku to je bilo bitno za Hrvatsku', dodaje Petric. Splitsko-dalmatinska Hvidra i Klub utemeljitelja HDZ-a, tvrdi, bili su jedina jasna podrška koju je u prvim danima Kosor dobila iz Splita

O konkretnim imenima Petric u ovom trenutku ne želi govoriti, no naglašava da nema razloga biti suzdržan niti govoriti u celofanu. Jasno je tko mu je trn u oku:

Kruno Peronja vlada županijskim HDZ-om već dvadeset godina, zbilja bi bio red da se konačno povuče!'

Svoju navodnu podršku predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu objašnjava samo kao 'osobnu naklonost mladim ljudima u politici'.

'Naš ogranak Hvidre valjda je jedini u Hrvatskoj koji nije podržao Milana Bandića, a ni bilo kojeg drugog kandidata, a ja osobno sam zbog ucjene iz HDZ-a u to doba bio u Švicarskoj. To dovoljno govori o mojoj angažiranosti u predsjedničkoj kampanji', zaključuje Petric.