složili liste

HDZ-ovci odlučili: Na liste idu gotovo otpisani Kovač i Culej, Milijan Brkić ispao iz igre

15.06.2020 u 22:40

Bionic
Reading

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a završila je oko 22 sata, nakon čega je predsjednik stranke Andrej Plenković objavio da su usuglašene sve liste za parlamentarne izbore. Na njima su svoje mjesto ipak dobili i Miroslav Kovač, Božidar Kalmeta te Stevo Culej

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke, javlja Dnevnik.hr.

"Utvrdili smo liste i predat ćemo ih sutra u 15 sati. Veselimo se izbornoj utakmici", rekao je Plenković.

Potvrdio je da su na listama i Miroslav Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej. Sva trojica su 14. na listama, Kovač je u 6. izbornoj jedinici, Kalmeta u devetoj, a Culej u petoj.

Novost u odnosu na ono što se ranije najavljivalo je i odustajanje Branka Hrga od kandidature na HDZ-ovoj listi u drugoj izbornoj jedinici, koju nosi glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, ali i angažman HDSSB-ova Josipa Salapića na HDZ-ovoj listi u sedmoj izbornoj jedinici, na čelu sa zamjenikom predsjednika HDZ-a Tomom Medvedom. Kako doznajemo, Salapića su neki HDZ-ovi dužnosnici predlagali za četvrtu, osječko-virovitičku jedinicu, no takvom prijedlogu usprotivile su se tamošnje organizacije stranke, javlja Večernji list.

"Htjeli smo pokazati uključivost bez obzira na unutarstranačke izbore. Ovi izbori trebaju za HDZ značiti sinergiju. Ovakvim potezima šaljemo poruku i onim članovima koji su možda glasali za nekog drugog", kaže Plenković.

  • +15
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Na izjave Miroslava Škore da Plenković neće biti premijer, kaže da je njihova pozicija jasna.

"Želimo pobijediti na ovim izborima i naš su saveznik hrvatski građani. O razgovorima ćemo nakon izbora, a ucjenjivanje je uzaludno. To mogu zaboraviti već sada", rekao je Plenković.

Na pitanje je li bilo prijepora oko nekih imena i pozicija na listama Plenković odgovara da nije.

"Nije bilo prijepora. To je proces s konzultacijama, važno je da svi koji su tu da to osobno prihvate, a nama je cilj da dobijemo potporu svih županijskih organizacija", rekao je Plenković.