SLUČAJ SIBINJ

HDZ-ovac Sočković dao ostavku zbog malverzacija zemljištem

07.10.2011 u 22:38

Bionic
Reading

Predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije Zdravko Sočković (HDZ), jedan od šestorice osumnjičenika u slučaju malverzacije državnim zemljištem u sibinjskoj općini, podnio je neopozivu ostavku koju su danas urudžbirale županijske stručne službe

'Razlozi za ostavku su osobne naravi, pa objektivno procjenjujem da neću moći nastaviti vrlo odgovoran posao predsjednika skupštine', stoji u ostavci. Sočković zahvaljuje potpredsjednicima skupštine, predsjednicima klubova vijećnika svim vijećnicima na korektnoj suradnji i zajedničkom političkom radu.

Novi predsjednik trebao bi se birati 14. listopada na sjednici županijske skupštine. Do izbijanja afere Sočković je bio i predsjednik županijske organizacije HDZ-a koja je odlukom stranačkog vrha raspuštena sredinom kolovoza.

Osim te ostavku je zbog slučaja Sibinj prije dva mjeseca iz zatvora podnio i Ivica Batinić (HSS), dotad općinski načelnik. Zbog toga će se 16. listopada održati izvanredni izbori, a općinsko izborno povjerenstvo potvrdilo je deset kandidacijskih lista.

Uz koalicijsku listu SDP-HNS na izbore izlaze HSS, HDSSB, HDZ, HSP, HSP 'Dr. Ante Starčevića', HSU, HSLS i dvije neovisne liste.

Osim Sočkovića i Batinića među osumnjičenicima u slučaju Sibinj su i općinski vijećnik Ivan Mišković, general Mladen Kruljac, poduzetnik Ivan Rimac i autoprijevoznik Željko Gabrić