NENAD STAZIĆ

'HDZ-ovac Ježić mobbingira Ivančića i Čulića'

30.01.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Pojedinačnu raspravu o SDP-ovom prijedlogu zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu danas je u Hrvatskom saboru obilježilo međusobno optuživanje SDP-ova Nenada Stazića i HDZ-ovog Andrije Hebranga tko, Stazić ili HDZ, vrši pritisak na slobodu medija

Stazić je, naime, razlog HDZ-ova odbijanja SDP-ova zakona obrazložio time da vladajuća stranka želi zaštititi svog dugogodišnjeg člana Roberta Ježića, vlasnika Novog lista, kako ga se ne bi teretilo i kažnjavalo za mobbing nad dvojicom novinara tog lista.

Kazao je kako se novinarima Viktoru Ivančiću i Marinku Čuliću prijeti otkazima, da im se ne objavljuju tekstovi, a što je, tvrdi, posljedica mobbinga koji nad njima vrši Ježić.

Stazić tvrdi da je Ježić više puta obojicu zvao u Rijeku na dogovor, ali da tekstovi nisu bili objavljivani, pa ni onaj zadnji koji je krajem prošle godine naručen od Ivančića, inače dobitnika brojnih novinarskih nagrada, uz obećanje da će ga Novi list objaviti početkom siječnja.

'Što mu vrijede nagrade kada jedan HDZ-ovac Robert kupi Novi list i zabrani pisanje. Zato jer ima novac misli da može maltretirati novinare, gušiti slobodu javne riječi, jednom riječju, raditi što hoće', rekao je Stazić.

'Zato me i ne čudi što HDZ odbija naš prijedlog, jer kada bi ga donijeli, onda bi Ježić bio barem novčano kažnjen', dodao je, pozvavši HDZ-ove koalicijske partnere da kod izglasavanja zakona ne budu lojalni.

Andrija Hebrang (HDZ) Stazićeve je tvrdnje ocijenio netočnima i prozvao ga da upravo on (Stazić), i to kao predsjednik saborskog Odbora za medije, vrši pritisak na medije, miješajući se u njihovu uređivačku politiku.

'To ne samo da nije točno, nego je i pritisak na slobodu medija. Pokušaj je to uređivanja jednog lista i to ni od koga drugoga nego od predsjednika Odbora za medije. To je isto kao kada bi ja rekao da su SDP-ovci izbacili najboljeg Večernjakovog novinara Tihomira Dujmovića', poručio je Hebrang.
Hrvatski sabor završio je ovotjedno zasjedanje, s radom će nastaviti u srijedu.