slobodni govori

HDZ-ova zastupnica: Kroz vaučere će se obrazovati planiranih 4.000 građana

08.12.2022 u 16:30

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević (HDZ) izvijestila je u četvrtak o velikom zanimanju građana za obrazovanje putem vaučera te izrazila uvjerenje kako će se ispuniti plan da se ove godine u taj vid obrazovanja uključit 4.000 osoba.

U osam mjeseci primjene, od travnja ove godine, vaučere za dodatno obrazovanje zatražilo je 8.875 građana, rekla je HDZ-ova zastupnica u saborskom govoru na slobodnu temu.

Obrazovanje su, dodala je, završile 333 osobe, 3.068 ih se još obrazuje, za njih 3.206 odobreni su zahtjevi i čeka se prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi im obrazovanje moglo početi.

Navela je i kako 880 podnesenih zahtjeva nije odobreno, jer nisu udovoljavali uvjetima.

Korisnicima vaučera Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) isplatio je oko 14 milijuna kuna, a prosječan vaučer iznosi oko 8.050 kuna.

Miletić: Na tuđoj zemlji sagradili 29 vila s bazenima

Zastupnik Marin Miletić (Most) najavio je pak kako će podići kaznenu prijavu protiv svih koji su u istarskom mjestu Viškovići (Općina Raša), bez ijedne dozvole, na tuđoj zemlji, sagradili 29 vila s bazenima.

„Poruka toj mafiji, interesnoj skupini, doći ću na gradilište u nedjelju, pa u ponedjeljak, dignut ću kaznenu prijavu protiv svih i neću vam dati disati dok tu koruptivnu hobotnicu ne skuhamo“, izjavio je zastupnik Mosta u saborskom govoru na slobodnu temu.

Miletić je naveo ako mu se za pomoć obratio čovjek koji 50 godina živi u New Yorku i koji je došavši u Istru bio fizički napadnut, jer se usprotivio što netko radi na njegovoj zemlji.

  • +6
Sjednica Sabora Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

 „Ekipa na jednoj strani sela Viškovići izgradi 18 vila s bazenima, a na drugoj 11 bez ijedne dozvole“, kazao je Miletić, precizirajući kako se spomenuto mjesto nalazi u općini Raša, na Labinštini, te kako su spomenuti radili uvjereni da je vlasnik mrtav, odnosno da ga nema.

Naveo je kako je Državni inspektorat zatvorio oba gradilišta.