OBAVEZE BEZ POKRIĆA

HDZ-ova vlast ostavila Šibenik u dugu od 60 milijuna kuna

07.07.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Proračun grada Šibenika opterećen je sa 50-60 milijuna kuna obaveza bez pokrića koje je novoj vlasti u nasljeđe ostavila bivša gradonačelnica Neda Klarić, rečeno je na konferenciji za novinare nakon preuzimanja vlasti, na kojoj su govorili gradonačelnik Ante Županović, te dogradonačelnici Franko Vidović i Petar Baranović

Gradonačelnik je izrazio svoje nezadovoljstvo zatečenim stanjem, prvenstveno što se proračunskih stavki tiče, te najavio skori rebalans proračuna. Također je naglasio: 'Dodatnu teškoću stvara i činjenica što smo zatekli proračun opterećen s gotovo 50-60 milijuna kuna obaveza bez pokrića, što ukazuje na neozbiljnost mojih prethodnika u vođenju Grada', naglasio je gradonačelnik grada Šibenik dr. Ante Županović te pozvao sve Šibenčane, posebice ljude iz političke sfere, da se uključe u zajednički projekt – 'projekt za bolji Šibenik'.

Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o projektima koje je aktualna gradska vlast najavila revidirati; konkretno, riječ je o sanaciji TEF-a te o projektu Obonjan rivijera.

'Svi ugovori, pa tako i navedena dva projekta, upućeni su ovlaštenim revizorskim kućama koje će dati stručno mišljenje o njima. Nalaz koji se očekuje krajem tjedna, diktirat će daljnje poteze gradonačelnika', stoji u priopćenju pročelnice Ureda gradonačelnika Ane Gojanović-Rakić.