OPASNI CRNI FONDOVI

HDZ-ova blagajnica pod zaštitom MUP-a

13.09.2011 u 08:37

Bionic
Reading

Bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević pod zaštitom je policije nakon što su detalji njezina razgovora u USKOK-u postali dostupni javnosti. Jutarnji list navodi da je iz dva izvora dobio potvrdu da je Pavošević pod zaštitom MUP-a

Prema izvoru Jutarnjeg lista, Pavošević trenutačno nema tjelohranitelje koji su uz nju 24 sata na dan, ali policija provodi intenzivne mjere da ne bi bila ugrožena njezina osobna te sigurnost njezine obitelji.

Zasad nije moguće dobiti službenu potvrdu, ali je izvjesno da je baš USKOK od MUP-a zatražio da omogući višu razinu sigurnosti jedne od važnijih svjedokinja u istrazi crnih fondova HDZ-a.

Jutarnji list je također objavio da je USKOK ispitao župnika kojem je Milinović dao 70 tisuća kuna. On je rekao da je tražio 100 tisuća kuna za obnovu crkve, ali da su u HDZ-u imali samo 70 tisuća. 'Darko mi je dao novac na ruke u ratama, koliko je imao. Neki put 10, a nekad 15 tisuća kuna', kazao je vlč. Zlatko Sušić, župnik u bilajskoj crkvi Sv. Jakova, za koju je ministar Milinović 2008. i 2009. 'osigurao' 70 tisuća kuna iz stranačke blagajne.