LUKA 'BUNIKA' HODAK

HDZ-ov šaman u utrci za peti načelnički mandat

24.03.2009 u 08:30

Bionic
Reading

HDZ-ov šaman Luka Hodak na svibanjskim će izborima opet biti kandidat te stranke za načelnika Saborskog. Do ovog preokreta došlo je tri mjeseca nakon što je Hodak, zbog poznate afere »bunika« i tragičnog događaja pri kojem je na njegovom imanju smrtno stradao njegov sumještan Ratko Barić, odlučio podnijeti ostavku na mjesto načelnika i predsjednika lokalne organizacije HDZ-a

No, kako njegove ostavke nije prihvatilo ni saborčansko Općinsko vijeće, niti lokalna organizacija stranke, on se i danas nalazi na tim funkcijama. Svoju kandidaturu za peti uzastopni načelnički mandat, Hodak nam jučer nije htio službeno potvrditi, piše Novi list

– Nema nikakvih izjava za medije više. Isusa su kraće mučili nego mene, rekao je tek kratko telefonom Luka Hodak. No, iz izvora bliskih njemu doznaje se da je kandidaturu prihvatio vidjevši da mu je općinski odbor HDZ-a dao gotovo jednoglasnu podršku i to uz tvrdnju da bi »da se sad povuče ispalo da je kriv za tragični događaj«.

Službenu potvrdu da će Hodak biti kandidat još uvijek nema šef županijskog HDZ-aIvan Vučić.

– Znam da je to najizvjesnija opcija, no od općinskog odbora konačnu informaciju još nismo dobili. To je stvar HDZ-a Saborskog. Oni odlučuju o tome, a ne mi u središnjici, kaže Vučić.

Zanimljivo je da će HDZ u Saborskom na svibanjskim izborima nastupiti sa zajedničkom koalicijskom listom s HNS-om, koji bi uz to trebao dobiti mjesto zamjenika načelnika. Neslužbeno se priča da bi to trebao biti Nikola Grba, predsjednik lokalne organizacije »narodnjaka« i vijećnik u aktualnom sazivu Općinskog vijeća. Bude li to zaista tako, bit će to jedini slučaj da HNS-ovci na ovim izborima u Karlovačkoj županiji idu s HDZ-om.