PRIJETNJE, PSOVKE I PRIMITIVIZAM

HDZ-ov načelnik grubo napao SDP-ovca

26.03.2009 u 13:08

Bionic
Reading

'Razbit ću te! Pederčino! Šupčino!', tim je riječima, usput mu psujući i majku, HDZ-ov općinski načelnik Tomislav Jurjević nasrnuo na tajnika SDP-a u Orebiću Borisa Šuvaka nakon javne rasprave o izmjenama prostornog plana županije

'Mnogi su govorili tijekom rasprave o prostornom planu, a dvoje-troje ljudi je napalo Jurjevića da se oko predjela Mokalo pogodovalo jednom privatniku', kaže Šuvak.

Kaže da on ništa nije govorio. 'Kada je rasprava završila stajao sam kod vrata i čekao prijatelja da odemo na piće, kada mi je Jurjević prišao i počeo se derati na mene, psovati mi majku i govoriti da će me razbiti', ispričao je Šuvak. Udaljio se jer ga je strah Jurjevića, budući da se radi o gromadi od čovjeka koji je bahat i već mu je ranije pravio probleme.

'Nazvao sam policiju i oni su mi rekli da je prošle godine nasrnuo i na njihovog kolegu. Policajci su mi rekli da su ga opomenuli, ali je mene njega i dalje strah. Bojim se da ću ga sresti na ulici te da će me ponovo napasti', objasnio je tajnik SDP-a iz Orebića, dodavši da je riječ je o opasnom čovjeku koji iza sebe ima brojne slučajeve verbalnog nasilja te ga je okarakterizirao kao tipičnog lokalnog šerifa. 'Samo ne znam kako trpe takvog čovjeka u HDZ-u, jer i tamo ima puno finih ljudi', kaže on.

Šuvak se 1993. godine iz Zenice preselio u Orebić zamijenivši kuću. Smatra da to što nije domaći ipak nije bio razlog napada na njega, već da je riječ o politici. SDP će podržati jednog nezavisnog kandidata na idućim izborima, pa Jurjević iskazuje nervozu i strah od gubitka izbora. Kaže da ga je posebno uznemirila činjenica što će se SDP znatno angažirati kako bi se pojačao nadzor nad glasačkim mjestima. Za komentar smo se obratili i načelniku općine Orebić Tomislavu Jurjeviću, ali nam je ljubazna tajnica odgovorila da nije trenutno dostupan i da će nam se javiti kad bude.

Jurjević je za Večernji list demantirao incident ističući kako se radilo samo o 'uobičajenoj verbalnoj raspravi kakvih je na stotine'.

Policijska glasnogovornica Marija Gjenero potvrdila je da je policija intervenirala u Orebiću.