lokalni izbori

HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak predao potpise

28.04.2021 u 12:04

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a za varaždinskog župana Anđelko Stričak predao je u srijedu varaždinskome Županijskom izbornom povjerenstvu 11.711 potpisa potpore za svoju kandidaturu.

Stričak je istaknuo kako već sam broj potpisa asocira na prvo mjesto i pobjedu na izborima te da je na koalicijskoj listi HDZ-a, HSLS-a i HSU-a 37 mjesta od kojih je 17 popunjeno ženama, a 20 muškarcima.

„Najmlađi kandidat ima 22 godine, najstariji 70, a listu smo popunili i teritorijalno, što znači da svaki kutak Varaždinske županije ima svog predstavnika ovisno o broju stanovnika”, rekao je Stričak i dodao da se, osim na dob i spol, pazilo i na to da imaju kandidate različitih zanimanja, od liječnika do obrtnika.

„Smatram da imamo zaista kvalitetnu listu, stoga očekujem dobar rezultat i u drugom krugu pobjedu”, rekao je Stričak.

Predsjednica varaždinskoga Županijskog odbora HSU-a Jadranka Bahlen, inače članica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, izjavila je kako je sigurna da je riječ o najjačoj koaliciji, a predsjednica Županijskog odbora HSLS-a i gradonačelnica Varaždinskih Toplica te kandidatkinja za novi mandat na toj dužnosti Dragica Ratković istaknula je da koalicija triju stranaka ima mnogo elemenata za pobjedu na izborima.

"U Varaždinskim Toplicama, koje pokrivaju samo 80 četvornih kilometara naše županije, pomoću Vlade, saborskih zastupnika, nas lokalnih gradonačelnika i mene kao gradonačelnice, privukli smo čak 366 milijuna kuna”, istaknula je Ratković i dodala da od budućeg župana Stričaka očekuje da to zajedno prenesu na cijelu Varaždinsku županiju.

Osim koalicijskih partnera, na predaji liste s potpisima bio je i politički tajnik varaždinskoga Županijskog odbora HDZ-a Alen Runac.