prvi potez

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Runac: Osigurat ću besplatne vrtiće

12.04.2021 u 11:06

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za varaždinskoga gradonačelnika Alen Runac rekao je u ponedjeljak da će mu prvi potez, ako bude izabran za gradonačelnika, biti osiguravanje besplatnog vrtića za djecu u Varaždinu, a vezano za lošu demografsku sliku

U nazočnosti saborskih zastupnika i predsjednika Županijske i Gradske organizacije HDZ-a, Anđelka Stričaka i Damira Habijana, Runac je na konferenciji za novinare upozorio da u posljednjih deset godina u Varaždinu prosječno umire 557 stanovnika, a rađa se 387 djece.

Bijela kuga slična je ovom virusu – polako, nevidljivo ulazi, a mi moramo izvaditi glavu iz pijeska, otvoriti oči i konačno reći da smo u demografskoj krizi. Podaci nam jasno govore, a već desetljećima nitko ne reagira“, rekao je HDZ-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika.

Najavljuje da će mu zato prvi potez kao izabranog gradonačelnika, biti demografska mjera da svako dijete u gradu Varaždinu ima pravo na besplatan vrtić te da će inicirati izgradnju i dogradnju dječjih vrtića na području grada, pogotovo onih koji već imaju pripremljenu projektnu dokumentaciju.

„Da mi to znamo i možemo napraviti dokaz je 13 vrtića koje smo u proteklom mandatu napravili u Varaždinskoj županiji“, dodao je Runac.

Zahvalio stranačkim kolegama, saborskim zastupnicima Stričaku i Habijanu koji su organizirali razgovore na tu temu u Vladi.

„Dobili smo konkretne odgovore, podržali su nas u toj plemenitoj namjeri i ja sam siguran da ćemo mi to izvesti“, zaključio je Runac.