Ivan Bosančić

HDZ-ov gradonačelnik Vinkovaca unajmio bus o trošku građana, poveo članove gradske uprave i tamburaše na izlet u Njemačku. Uzeli su i dnevnice

16.08.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Goran Kajkić (Ključ Hrvatske), vinkovački oporbeni vijećnik, na svom Faceboku je objavio da je gradonačelnik Ivan Bosančić (HDZ) o trošku građana unajmio autobus kako bi njime članovi gradske uprave, ali i tamburaši, išli posjetiti njemački grad Kenzingen

Bosančić je u razgovoru za Telegram rekao kako je u izaslanstvu bilo 12 ljudi iz uprave, dok Kajkić navodi i tajnika i članove gradskog odbora te pročelnike, ali i rodbinski povezane zaposlenik gradske uprave ili tvrtki.

Iz službenog odgovora Kajkiću vidi se da je na trošak proračuna išlo 10 ljudi, svakom je isplaćena kunska dnevnica od 200 kuna i po tri devizne, odnosno još po 210 eura. Na dnevnice je potrošeno 17.786 kuna.

Ivan Bosančić Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Gradonačelnik je za Telegram rekao da je najam autobusa koštao 28.900 kuna te da su domaćini osigurali prehranu i smještaj. Prema njegovim tvrdnjama, Matthias Guderjan, gradonačelnik Kenzingena, tražio je da povede tamburaše.