STRANAČKI CRNI FONDOVI

HDZ obaviješten da je pod istragom USKOK-a

26.10.2011 u 22:49

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor rekla je na početku konferencije za novinare da su dobili obavijest o proširenju istrage, ali da to neće poljuljati borbu protiv korupcije. 'HDZ je i dalje čvrsta stranka, prva koja je povela Hrvatsku u borbi protiv korupcije', rekla je Kosor.

Ta stranka je i formalno obaviještena o istrazi protiv nje, kao pravne osobe, piše Jutarnji.hr, a istraga je na HDZ proširena u slučaju 'crnih fondova' te stranke.

Osim HDZ-a, doznaje Jutarnji, USKOK je istragu proširio i na bivšeg predsjednika stranke Ivu Sanadera, bivšu blagajnicu HDZ-a, Branka Pavošević, a na popisu osumnjičenika su sada i bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak te prijašnji glasnogovornik Ratko Maček

Aktualna šefica Vlade i stranke Jadranka Kosor nije na popisu osumnjičenika, ali je zato pod istragom financiranje njezine predsjedničke kampanja iz 2005. godine.

Ukupno se spominje iznos od više desetaka milijuna. Zbog svega navedenog u četvrtak u 9,30 sati u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu Jadranka Kosor sazvala je izvanrednu konferenciju za novinare.