UHVAĆENI SE PRAVDAJU GREŠKOM

HDZ novcem Kaštelana slao pozive članstvu

07.05.2009 u 07:54

Bionic
Reading

Prošlotjedni pozivi, što ih je HDZ-ova Zajednica žena 'Katarina Zrinska' uputila svojim članicama putem gradskog protokola izazvali su najnoviji sukob između najjače oporbene stranke, kaštelanskog SDP-a, i vladajućeg HDZ-a

Socijaldemokrati optužuju aktualnu HDZ-ovu gradsku vlast zbog zlouporabe financijskih sredstava iz gradskog proračuna prozivajući ih da novcem svih poreznih obveznika plaćaju pozive svom stranačkom članstvu.

'Neću ulaziti u tiskanje moderno opremljenih pozivnica, međutim ovaj način slanja poziva samo je mali detalj kako vladajući shvaćaju 'kasu Grada'. Financiranje takve organizacije žena trebalo bi ići iz sredstava stranke, a ne iz sredstava gradskog proračuna, koja ostvaruju svi građani Kaštela. Stranke koje participiraju u Gradskom vijeću, dobivaju posebna sredstva za svoje djelovanje, a HDZ najviše, međutim očito im je i to malo', kazala je za Slobodnu Dalmaciju Alenka Rokov, potpredsjednica kaštelanskog SDP-a i članica Izvršnog odbora Foruma žena SDP-a.

Dodala je da SDP ima čvrsta saznanja o tome da ovo nije prvi put da se stranačke pozivnice plaćaju iz gradskog proračuna.

'Ono što vam mogu potvrditi jest to da je Zajednica žena 'Katarina Zrinska' slučajno greškom uputila 70 poziva putem gradskog protokola, a ne kako je trebalo, putem stranke', kazao je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.