FRIŠČIĆ O KOALICIJI

'HDZ nas nije upoznao o prodaji udjela u Janafu'

18.09.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je danas kako ga koalicijski partner HDZ nije upoznao o prodaji udjela u Janafu radi vraćanja duga umirovljenicima

'Nismo se prethodno sastali na tu temu i nismo znali da se prodaje udio u Janafu. No, slažemo se da treba isplatiti dug umirovljenicima', rekao je Friščić na konferenciji za novinare uoči šestog hodočašća članova HSS-a u Mariju Bistricu.

Dodao je da to neće uzdrmati aktualnu koaliciju HSS-a i HDZ-a. Friščić je na novinarsko pitanje o navodnim HDZ-ovim crnim fondovima odgovorio kako su crni fondovi osobna odgovornost, a ne cijele stranke. 'Ali neka pravosudne institucije odrade svoj posao', dometnuo je Friščić.

Predsjednik HSS-a bio je izričit da nema predizbornih koalicija s HDZ-om ni u jednoj izbornoj jedinici te da na parlamentarne izbore idu samostalno. Oko 15 tisuća članova HSS-a stiglo je u Mariju Bistricu u 250 autobusa iz svih krajeva Hrvatske na tradiconalno hodočašće čije je misno slavlje predvodio rektor Svetišta Zlatko Koren.