TKO O ČEMU ...

HDZ: Laburisti žele Hrvatsku vratiti unatrag

29.07.2011 u 20:56

Bionic
Reading

Predsjednik međimurskoga Županijskog odbora HDZ-a Vladimir Ivković na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio kako 'Hrvatski laburisti žele vratiti Hrvatsku unatrag'

Za inicijative hrvatskih laburista je rekao da dolaze iz laboratorija katastrofe, a pitao se i tko su ti pravni stručnjaci koji stoje iza predloženih 'laburističkih rješenja'.

Ivković se osvrnuo na dva prijedloga laburista, od kojih je prvi da u presumpciji očinstva žele potvrdu očinstva za svako dijete, umjesto da se kao otac automatski upisuje muž djetetove majke. Time se, drži Ivković, osim stvaranja nepotrebnih troškova poništavaju i dostignuća u više od dvije tisuće godina stare civilizacijske stečevine koja postoji još od starog Rima.

Drugi je prijedlog laburista brisanje devizne klauzule, rekao je Ivković, podsjetivši na prilike 80-ih godina kad u bivšoj državi nije bilo takve klauzule, što je, po njemu, uzrokovalo hiperinflaciju.

Ivković osobno podupire nastojanje da se građanima koji su uzeli zajmove u švicarskim francima pomogne smanjenjem kamata, ali je rekao da se 'zbog odreska ne bi se smjela ubiti krava'.