PROMJENA KURSA

HDZ je za referendum o ZOR-u!

03.09.2010 u 16:38

Bionic
Reading

HDZ je za referendum o ZOR-u, a oporba je protiv njega, moglo se čuti na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a od potpredsjednika stranke Ivana Jarnjaka i glavnog tajnika Branka Bačića

Svoju tezu po kojoj su oni za, a oporba protiv referenduma, HDZ-ov dvojac izvlači iz toga da je njihova saborska većina dala glas za rebalans proračuna, a oporbenjaci nisu.

Naime, rebalansom proračuna osiguralo se 170 milijuna kuna za referendum i na taj način, smatra Jarnjak, HDZ je jasno pokazao da je on za njega.

Bačić je oporbu kritizirao, jer se još uvijek nije izjasnila je li za referendum ili nije, a s druge strane od Vlade traži da kaže svoje mišljenje premda će odluku o njemu donijeti Sabor.

Odluku o tome kako će HDZ glasati o referendumu Jarnjak kaže da će stranka donijeti nakon što bude poznato mišljenje saborskog odbora za Ustav u kojem većinu ima oporba.

Navedeni odbor trebao bi narednih dana analizirati rezultate provjere potpisa građana koje su napravili Ministarstvo uprave i MUP.

Podsjetimo, prvi čovjek MUP-a Tomislav Karamarko jučer je predočio detaljne podatke koji su uključivali i grafološku analizu, ali ne i podatak ima li 450 tisuća 'legalnih' potpisa, koliko ih je potrebno za organiziranje referenduma, od oko 800 tisuća koliko ih je prikupljeno.