ŽELJKO JOVANOVIĆ:

'HDZ je uzgojio korupcijsku hobotnicu'

17.10.2010 u 15:42

Bionic
Reading

Gost HRT-ove emisije 'Nedjeljom u 2' bio je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović kojeg prati glas najglasnijeg i najkritičnijeg oporbenog političara u redovima SDP-a, kao i nasljednika Slavka Linića

Svoj renome Jovanović je opravdao već u prvim minutama emisije optuživši HDZ i koalicijske partnere da su 'uzgojili korupcijsku hobotnicu koja je pojela javna sredstva', dok je za Ivu Sanadera i njegov mogući povratak na Markov trg ustvrdio da bivšem premijeru mjesto nije u Sabornici, već u Remetincu.

Jovanović je potvrdio da će naredni tjedan SDP tražiti da se HDZ-ovoj Vladi izglasa nepovjerenje te je otkrio da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na proslavi 20. godišnjice HNS-a uvjerio Vesnu Pusić i Radimira Čačića da podrže njihov prijedlog.

SDP-ov zastupnik smatra da antikorupcijska kampanja nije bila inicijativa Jadranke Kosor, već da je do nje došlo isključivo zbog pritiska EU te nemogućnosti da se na drugi način otvori 23. poglavlje pregovora za pristupanje toj međunarodnoj zajednici.

Slučaj riječkih tržnica, prodanih tajkunu Ivanu Franoliću, Jovanović opravdava zakonski uređenim poslom, a također stranačkog kolegu smatra 'trapavim' jer se okoristio 40-dnevnim ljetovanjem na Brijunima na trošak poreznih obveznika.

Jovanović tvrdi da u kampanji za nadolazeće izbore SDP neće skrivati istinu te da će glasačima ponavljati da ne možemo nastaviti trošiti više nego što privređujemo.