odgovor zastupniku

HDZ: Isfrustrirani gubitnik Grmoja je mitraljez s ćorcima

07.10.2020 u 18:26

Bionic
Reading

HDZ je u srijedu Mostovog saborskog zastupnika Nikolu Grmoju opisao kao "mitraljez s ćorcima", isfrustriranog gubitnika i osobu koja "Lupa k'o Maksim po diviziji”, reagirajući na njegov istup vezan uz zahtjev saborske oporbe za osnivanjem istražnog povjerenstva.

"U dolini Neretve poznata je izreka: 'U Grmoje su kratke noge!'. Dobro je znan i izraz 'grmojevština', sinonim za lažne optužbe, bjesomučna lupetanja i osobne uvrede ispunjene govorom mržnje i gubitničkim frustracijama. Stoga metkovski gradonačelnik Dalibor Milan trlja ruke kada god prozbori Nikola Grmoja - mitraljezac s ćorcima”, stoji u objavi HDZ-a na facebooku.

Pritom citiraju i izjavu šefa njihovog saborskog kluba Branka Bačića koji se za N1, kako navode, kratko osvrnuo "na još jedan Grmojin ćorak - da je Andrej Plenković tobože zapovijedao DORH-om".

Bačić je rekao kako pretpostavlja "da se radi o frustraciji" te ponovio stav HDZ-a kako je "više nego jasno da je oporbeni prijedlog o osnutku saborskog istražnog povjerenstva, takav kakav jest, protuustavan i protuzakonit”.

"Ovakav uradak ne bi prošao test ustavnosti ni na 1. godini Pravnog fakulteta”, ustvrdio je Bačić.

Iz HDZ-a u objavi dodaju "da nabujale frustracije zacijelo leže i u činjenici da Most od 2017. godine naovamo hametice gube sve izbore u Metkoviću, gradu u kojem je nastao”.

"Dovoljno je reći 'G' od Grmoja - i to je već pola pobjede. A ima i još jedna poznata fraza, premda nije potekla iz doline Neretve: Lupa k'o Maksim po diviziji!”, poručuju iz HDZ-a na kraju objave na facebooku.