ŠEKS U OSIJEKU

'HDZ ima snage riješiti se prtljage koja opterećuje'

04.12.2009 u 22:51

Bionic
Reading

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks rekao je večeras, na proslavi 20. obljetnice osnutka stranke u Osijeku, kako Hrvatska demokratska zajednica 'i danas ima hrabrosti otvoreno se suprotstaviti svim negativnostima, pa i onim u vlastitim redovima'.

Nažalost, kazao je, bilo je trenutaka kada je 'negativna prtljaga nanosila štetu stranci' jer je 'popustila budnost prema mangupima u vlastitim redovima'. Dodao je kako se to odnosi na vrijeme od 1995. do 2000. godine, 'pa i kasnije', kad su 'neki mislili da su zaštićeni kao lički medvjedi'. Međutim, varaju se oni koji misle da je to znak da se svi ministri trebaju mijenjati, a potom i Vlada, nego naprotiv, istaknuo je Šeks, to je znak da 'ovaj HDZ-e i Vlada ne čelu s predsjednicom ima snage riješiti se 'prtljage' koja opterećuje'.

Istaknuo je posebno kako su se gotovo u cijelosti ostvarili programski ciljevi i načela HDZ-a i kako će Hrvatska 2012. biti ravnopravna članica EU. Gospodarska kriza koja je pogodila cijeli svijet nije mimoišla ni Hrvatsku no, kazao je Šeks, naziru se pozitivni znakovi izlaska iz krize.

Obraćajući se nazočnima na svečanosti održanoj u kinu Europa, potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora te jedan od utemeljitelja HDZ-a u Osijeku i Hrvatskoj, odao je priznanje svima koji su u proteklih 20 godina časno i pošteno radili na stvaranju slobodne i neovisne države Hrvatske.

I Vladimir Šeks i ostali govornici naglasili su kako su u Hrvatskoj 'pod čvrstom ženskom rukom predsjednice Vlade' nakon odlaska bivšeg premijera Sanadera učinjeni veliki koraci prema ulasku u EU, gospodarskom oporavku, a prije svega u borbi protiv korupcije.

Na svečanosti su govorili i predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević te član Kluba utemeljitelja HDZ dr. Franjo Tuđman i jedan od osnivača HDZ-a u Osijeku Ivan Cvitković. Cvitković je istaknuo kako je na osnivačkoj skupštini HDZ-a 1989. u Zagrebu na Jarunu, od 68 članova, 30 bilo iz Osijeka. Danas su 'neki od osnivača HDZ-a i tužni i zaboravljeni i usamljeni a to ne smijemo dozvoliti' kazao je Cvitković.

Govornici su pozvali članstvo da na izborima za predsjednika Republike Hrvatske podrže HDZ-ovog kandidata prof. dr. Andriju Hebranga.