BURNO U VUKOVARU

'HDZ i SDP moraju zajedno spriječiti dolazak SDSS-a na vlast'

22.02.2011 u 11:12

Bionic
Reading

Iako su na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Vukovara osvojili samo tri mandata, vukovarski ogranak HSP-a dr. Ante Starčevića pozvao je vijećnike HDZ-a i SDP-a da podrže njegovog kandidata za predsjednika Vijeća, Tomislava Džanka

Svojevrsni poziv na 'jedinstvo', odnosno zajedničko djelovanje dviju stranaka koje su osvojile najviše mjesta u budućem sazivu vukovarskog Vijeća, Starčevićev HSP dopunio je zahtjevom za potporu njegovom strateškom planu razvoja

Vukovara za sljedećih 10 godina.

'Mišljenja smo da bi se uz podršku vijećnika HDZ-a i SDP-a plan razvoja grada mogao i ostvariti te time poboljšati kvalitetu života kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima Sotinu i Lipovači. Smatramo da sve političke opcije koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća moraju biti svjesne političke situacije u kojoj se trenutno nalazimo', poručili su.

Podsjećajući da rezultati prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Vukovara 'nisu donijeli veće promjene u odnosu na prethodni saziv', HSP dr. Ante Starčevića ponovio je stajalište da neće ulaziti ni u kakve koalicije, ali i nagovijestio da će 'podržati sve kvalitetne prijedloge za dobrobit grada Vukovara, bez obzira od koje političke opcije dolazili'. Jasno su izrazili spremnost na suradnju i sa SDP-om i s HDZ-om, no i još jednom istaknuli da sa SDSS-om ne žele surađivati.

'Pozivom upućenim HDZ-u i SDP-u želimo spriječiti mogući dolazak SDSS-a na vlast i Vojislava Stanimirovića na mjesto predsjednika Gradskog vijeća, ali i mogućnost novih izbora koji bi donijeli dodatan trošak od gotovo 500.000 kuna', zaključuju starčevićanci.

Na izborima za vukovarsko Gradsko vijeće, održanim početkom veljače, SDP je osvojio 13 mandata, HDZ devet, SDSS će imati pet vijećnika, a HSP dr. Ante Starčevića tri vijećnička mjesta.