NEMAJU JAČEG

HDZ će za Zagreb ipak izvaditi džokera Andriju Mikulića?

14.03.2017 u 14:57

Bionic
Reading

HDZ će sutra na sjednici Gradskog odbora zagrebačke organizacije napokon odrediti svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Vjerojatno će to biti Andrija Mikulić, tvrdi izvor iz HDZ-a. Uz jednu ogradu: Prije konačne odluke sutra će prije sjednice Gradskog odbora s Mikulićem još jednom o tome razgovarati predsjednik stranke Andrej Plenković

Nakon višestrukog prolongiranja odluke sutra će HDZ napokon odlučiti o svom kandidatu za gradonačelnika Zagreba na svibanjskim lokalnim izborima.

'Prije sjednice Gradskog odbora još će jednom razgovarati Plenković i Mikulić. No kako HDZ nema drugih kandidata, u utrku za gradonačelnika Zagreba najvjerojatnije će ići Andrija Mikulić', rekao je danas za tportal izvor iz HDZ-a.

Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine. Iako se njegovim imenom više puta spekuliralo u kontekstu gradonačelničkih izbora, čini se da će sutra napokon to biti i potvrđeno.

HDZ je dugo tražio nekog jačeg kandidata, nekoga tko bi mogao postići vrlo dobar rezultat i time povući i HDZ-ovu listu za Gradsku skupštinu. U slučaju dobrog rezultata, računaju u HDZ-u, bez njihovih zastupnika nitko ne bi mogao formirati većinu u Skupštini.

U potrazi za što jačim kandidatom u HDZ-u se razmišljalo o nekoliko osoba. U medijima su se kao mogući HDZ-ovi kandidati za gradonačelnika Zagreba spominjali Drago Prgomet, ministar financija Zdravko Marić, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, a jedno vrijeme i Bruna Esih.

No upravo bi Bruna Esih mogla postati opasna konkurentica HDZ-ovom kandidatu jer ona već neko vrijeme razmišlja i kalkulira o tome da se, neovisno o HDZ-u, sa svojom nezavisnom listom kandidira na zagrebačkim izborima u svibnju.